Erişilebilirlik

Özdemir Kapatma Davasını Değerlendirdi


AKP'ye yönelik Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan kapatma davası, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu’nun gündeminde yer almaya devam ediyor.

Son olarak Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk’nin AB için çalışan tek partinin AKP olduğunu ileri sürerek “Avrupalı Sosyal Demokratlar CHP’den utanç duyuyor” demesiyle güncelleşen konu önümüzdeki süreçte karşılıklı ilişkileri belirlemeye devam edeceğe benziyor.

Lagendijk, açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından sert sözlerle eleştirilirken, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup üyesi Vural Öger’de grubunun CHP’yi ‘statükocu, yeniliklere açık olmayan ve milliyetçi’ olarak değerlendirdiğini ve muhatap olarak algılamadığını açıkladı.

CHP'nin evrensel sol anlayışını temsil etmediğini savunan bir diğer siyasetçi ise Avrupa Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir.

CHP kökenli bir aileden gelmesinin kendisini üzdüğünü belirten Özdemir, Avrupa Birliği sürecine destek vermemekle suçladığı CHP’nin muhalefet partisi olarak yetersiz kaldığını da savunuyor.

Cem Özdemir, AKPye yönelik Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan kapatma davası ile birlikte Türkiye’nin çok bilinmeyenli bir döneme girdiğini, geride kalan dönemde yapılan hataların ülkeyi bugünkü gerilimli konuma yönlendirdiğini savunuyor.

AP Dışişleri komisyonu ve İnsan Hakları, İçişleri ve Adalet komisyonunun da üyesi olarak görev yapan Cem Özdemir’e göre, AKP davasına paralel, Türkiye’nin AB sürecinde ivedilikle çözmesi gerekenlerin başında Kürt sorunu geliyor.|

Özdemir, PKK’nın terör eylemleri ve Türk Ordusu’nun operasyonlarıyla durumun daha da gerginleştiğini savunuyor. Avrupa Parlamentosu Yeşiller Milletvekili, ‘TBMM’de yer alan DTP milletvekilleri sorunun çözülmesine katkıda bulunmalı’ diyor.

2004 yılından bu yana AP Yeşiller Milletvekili olarak görev yapan Özdemir, önümüzdeki yıl gerçekleşecek Federal Parlamento seçimleriyle Alman siyasetine geri dönmeyi planlıyor.
XS
SM
MD
LG