Erişilebilirlik

Obama'dan Birlik Çağrısı


Dün yapılan Kuzey Carolina ön seçimini kazanan Demokrat partili başkan adayı Senatör Barack Obama, Demokrat Parti içinde birlik çağrısı yaptı.

Indiana’daki ön seçimin sonucu ise henüz kesinleşmemekle birlikte Barack Obama, rakibi Hillary Clinton’un bu eyalette kazanacağını belirterek, kendisini kutladı.

North Carolina’da kazandıktan sonra bir konuşma yapan Obama, kendisini, Cumhuriyetçi partinin başkan adayı olması beklenen Senatör John McCain’le karşılaştırdı. Obama McCain’in Irak, ekonomi ve enerji politikalarında Başkan Bush’a çok yakın olduğunu belirtti.

Demokrat partinin başkan adayı olabilmek için gereken delege sayısı açısından Obama önde gidiyor. Ancak her iki aday da parti ileri gelenlerinden oluşan süper delegelerin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Demokrat Partinin başkan adayını belirleyecek ön seçimler bir ay içinde tamamlanıyor. Tüm dikkatler, 3 Haziran’da geri kalan beş eyalette yapılacak ön seçimlere yoğunlaşıyor. Bu seçimler, Senatör Hillary Clinton’un yarışta kalabilmek için yeterli oyu alıp alamayacağı konusunda büyük önem taşıyor. Ayrıca yarışı şu anda önde götüren Senatör Barack Obama’nın, partisinin adayı olarak seçilebilmek için yeterli oyu alıp alamayacağı da, geri kalan ön seçimlerle ortaya çıkacak. İki aday, partinin başkan adayı olabilmek için gereken iki binden fazla delegeye, şu anda sahip bulunmuyor.

XS
SM
MD
LG