Erişilebilirlik

'Ekonomide Zor Günler'


Başkan George Bush, Amerikan ekonomisinin artan enerji ve gıda fiyatlarıyla konut sektöründeki kriz nedeniyle zor günlerden geçtiğini söyledi.

Washington’da bir basın konferansı düzenleyen Bush enerji sorunu, konut ve öğrenci kredileriyle ilgili çözüm önerilerinin Demokratlar tarafından engellenmesinden yakındı.

Alaska’da petrol arama çalışmaları yapılmasını öngören planın Kongre’den geçmemesini de eleştiren Bush, bunun iç petrol üretimini önemli ölçüde artıracağını ve benzin fiyatlarını düşüreceğini savundu.

Demokratlar, Alaska’da petrol arama çalışmalarına doğal yaşam ve çevreye zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Bugün yayınlanan iki raporda büyük kentlerde ev fiyatlarının düşmeye devam ettiği ve Amerikan tüketici güveninin son beş yılın en düşük düzeyine indiği belirtildi.

Nükleer Silahların Yayılması

Başkan Bush, Kuzey Kore ve İsrail arasındaki nükleer işbirliği iddialarının bu iki ülke ve İran’a sert mesaj gönderme amacıyla Kongreye sunulduğunu açıkladı.

Bush, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında Amerika’nın bununla bazı siyasi hedeflerini ilerletmek istediğini söyledi.

Hedeflerden birinin Kuzey Kore’ye Washington’un sandığından daha fazlasını bildiğini göstermek olduğunu belirten Bush, Iran ve dünyanın diğer ülkelerine Ortadoğu’da nükleer silahlanmanın istikrarı ne kadar bozabileceği mesajı vermek istediğini de söyledi.

Bush yönetimi geçtiğimiz hafta Kongre’ye Suriye’nin Kuzey Kore’nin yardımıyla nükleer reaktör inşa ettiğini gösteren bazı kanıtlar sunmuştu.

XS
SM
MD
LG