Erişilebilirlik

Petraeus'a Yeni Görev


Amerika'nın Irak Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus, Merkez Kuvvetleri Komutanlığına getiriliyor.

Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Merkez Kuvvetleri Komutanı Oramiral William Fallon'ın yerini alacak en etkili komutanın Petraeus olduğunu söyledi. Fallon geçen ay emekli olacağını açıklamıştı.

Irak'ta bir açıklama yapan Petraeus Merkez Kuvvetleri Komutanlığına seçilmesinden büyük onur duyduğunu bildirdi. Petraeus'un bu göreve atanması için Senato'nun onayı gerekiyor.

Irak Kuvvetleri Komutanlığına ise Korgeneral Ray Odierno'nun atanması bekleniyor.

PKK Tartışması

Korgeneral Odierno Mart ayı başında Washington'da düzenlediği bir basın toplantısında PKK'dan sözederken “terörist unsurlarla müzakerelere başlanabilmesi için bu örgütün baskı altında tutulması gerektiğini” söylemişti. Türkiye'nin tepkisini çeken bu açıklamalar üzerine Beyaz Saray, Amerika’nın PKK terör örgütüyle görüşmediğini, Türkiye’nin de PKK’yla görüşmesini beklemediğini açıklamıştı.

Oramiral William Fallon'ın da 'PKK'yla uzlaşmaya gidilmesi gerektiği' yönündeki sözlerine açıklık getirmeye çalışan Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, "PKK ile hiçbir zaman müzakere etmedik ve etmeyeceğiz. Türkiye'den de bunu yapmasını beklemiyoruz" diye konuşmuştu. Amerika Dışişleri Bakanlığı da, Washington’un terör örgütleriyle görüşmediğini, hiç bir ülkenin de terör örgütleriyle görüşmesini teşvik etmediklerini vurgulamıştı.

Merkez Kuvvetleri Komutanlığı

Amerika’nın Merkez Kuvvetleri Komutanlığı doğu Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu. Komutanlığın sorumluluk bölgesine Afganistan, Irak, İran ve Basra Körfezi ülkeleri giriyor.

XS
SM
MD
LG