Erişilebilirlik

15 Terörist Öldürüldü


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde 15 PKK terör örgütü mensubu öldürüldü.

Açıklamada, teröristlerin iki gün önce Türkiye'ye sızmaya çalışırken tespit edildiği ve top ateşi açıldığı belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün ayrıca Irak'ın kuzeyine hava saldırısı düzenledi.


Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması

"Irak'ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen ve Türkiye'ye karşı eylem hazırlığında olup sınırdan sızmaya çalışan bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu, 27 Mart 2008 günü, karada konuşlu uzun menzilli silahlar ile ateş altına alınmıştır. Faaliyet sonrasında yapılan inceleme ve değerlendirmelerden, açılan ateş sonucu 15 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

Ayrıca, aynı bölgedeki bazı hedefler, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından, 28 Mart 2008 tarihinde tam isabetle vurulmuştur. Bu hava taarruzu sonucu tesirsiz hale getirilen terörist sayısı, tam olarak tespit edilememiştir.

İcra edilen görevlerde terör örgütüne ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedeflere taarruz edilmiş; sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir.

Irak'ın kuzeyi terörist faaliyetler açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye'ye yönelecek her tehdidin, tespit edildiği yer ve zamanda bertaraf edilmesi esas alınacaktır."

XS
SM
MD
LG