Erişilebilirlik

Hillary Clinton'dan 'Bosna' Düzeltmesi


Demokrat Parti başkan adaylarından Hillary Clinton, 1996 yılında Bosna Hersek’e düzenlediği geziyle ilgili olarak yanlış açıklama yaptığını kabul etti.

Clinton geçen hafta, iç savaş yaşayan bir ülkeye gittiğini, havaalanına keskin nişancıların ateşi altında indiğini ve acele uçaktan çıkıp dışarıda bekleyen araçlara koştuğunu anlatmıştı. Ancak Hillary Clinton’ın başkan eşiyken Bosna Hersek’e yaptığı ziyaretin görüntüleri yeniden yayınlandı. Videoda Clinton, kızı Chelsea’yla birlikte neşeli bir şekilde uçaktan inerken görülüyor ve bir ekip tarafından küçük bir törenle karşılanıyor.

Bunun üzerine Demokrat Partili rakibi Barack Obama, Hillary Clinton’ı dış politika tecrübesini abartmakla suçladı.

Nancy Reagan'dan McCain'e Destek

Öte yandan eski Başkan Ronald Reagan’ın eşi Nancy Reagan, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain’e destek verdi. Reagan, McCain’i 30 yıldır tanıdığını ve tecrübesinin Arizona senatörünü başkanlığa hazırladığını söyledi.

Senatör McCain, Cumhuriyetçi Parti adaylığını kesinleştirmiş durumda. Demokrat partinin başkan adaylığı yarışmasında ise Barack Obama ile Hillary Clinton arasındaki yarışma başa baş devam ediyor.

XS
SM
MD
LG