Erişilebilirlik

Özdemir: 'Yasak Çözüm Değil'


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adalet ve Kalkınma Partisi aleyhine açılan kapatma davasına tepkiler devam ediyor. Almanya’da özellikle Yeşiller Partisi AKP’ye destek çıkan açıklamalar yapıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’yle ilgili kapatma davası başvurusu Almanya’daki Türk kökenli siyasiler ve sivil toplum kuruluşları arasında tartışılmaya devam ediyor. Federal Hükümet Sözcüsü Thomas Steg, Federal Hükümetin, başvuruyu anlamsız bulduğunu ve gelişmeleri kaygıyla izlediğini açıklamasından sonra, konuya en sert karşı tavır koyan parti Yeşiller oldu. Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret eden parti başkanı Claudia Roth, bir skandal olarak tanımladığı davanın, yıllardır demokratikleşme sürecini yaşayan Türkiye'yi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Yeşiller’in Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir ise, davayla ilgili eleştirilerini sertleştirdi. AKP hakkında açılan kapatma davasının Türkiye demokrasisiyle ilgili ciddi soru işaretleri doğmasına yol açtığını savunan Özdemir, ‘yasak çözüm değil’ dedi ve bu davayla ‘derin devletin intikam aldığını’ savundu.

Öte yandan Cem Özdemir, Alman siyasetine geri döneceğini de açıkladı. Özdemir gelecek yıl yapılacak Federal Parlamento seçimlerinde partisinin Stuttgart listesinden milletvekili adayı olacak. Özdemir 2002 yılında milletvekili olarak yaptığı uçuşlardan kazandığı milleri, özel uçuşlarında kullandığının ortaya çıkması sonucu istifa etmek zorunda kalmıştı.

Bu arada Özdemir, medyada çıkan haberleri yalanladı ve kendisinin Yeşiller Partisi genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Cem Özdemir 42 yaşında, evli ve bir çocuk babası.
XS
SM
MD
LG