Erişilebilirlik

Bakü, ABD, Rusya ve Fransa'ya Tepkili


Azerbaycan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'dan çekilmesini öngören Birleşmiş Milletler tasarısına karşı oy kullanan Amerika, Rusya ve Fransa'ya tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dün yapılan oylamada Dağlık Karabağ bölgesini işgal eden Ermenistan'ın derhal çekilmesini öngören tasarı kabul edildi. Tasarının bağlayıcı nilteiği bulunmuyor.

Tasarıya 39 ülke lehte oy verirken, 100 ülke çekimser kaldı. Tasarıya karşı çıkan yedi ülke arasında Amerika, Rusya ve Fransa da var.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Washington, Paris ve Moskova'nın tutumunun şaşırtıcı olduğunu, Bakü'nün bu ülkelerle ilişkilerini gözden geçireceğini bildirdi.

Amerika, Rusya ve Fransa, Dağlık Karabağ sorununa çözüm arayan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun eşbaşkanlığını yürütüyor.

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, BM Tasarsı'nın kabul edilmesiyle Ermenistan'a ciddi bir mesaj verildiğini söyledi.

Dün bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ysa tasarının sadece Azerbaycan'ın çıkarlarını koruduğunu savundu.

Öte yandan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Vardan Oskanyan, Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Serzh Sasrkisyan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşmeye hazır olduğnu bildirdi. Oskanyan, Amerika, Fransa ve Rusya'nın toplantının yapılması için hazırlıklar yaptığını, görüşmenin Nisan ayında Bükreş'te toplanacak olan NATO zirvesinde yapılabileceğini belirtti.

XS
SM
MD
LG