Erişilebilirlik

ABD Temsilcisi Orta Doğu'da


Amerika’nın Orta Doğu’ya atadığı askeri temsilci, bugün İsrail ve Filistinliler arasındaki barış görüşmelerine başlıyor.

Korgeneral William Fraser Filistin Başbakanı Selam Feyyad ve İsrail Savunma Bakanlığı’ndan Amos Gilad’la biraraya gelecek.

Korgeneral Fraser bir süre önce Başkan Bush tarafından “yol haritası” olarak adlandırılan Orta Doğu barış planının işleyişini izlemekle görevlendirilmişti. Plan İsrail’in Batı Şeria’da yerleşim inşaatlarına son vermesini, Filistinlilerin de militanları sindirmesini öngörüyor. Taraflardan hiçbiri 2003 yılında ortaya atılan bu plana uymadı.

Dün yeniden artan şiddet olaylarında Filistinli militanlar, Batı Şeria’ya düzenlenen ve dört militanın öldüğü operasyona karşılık olarak İsrail’in güneyine 10 roket attı. Siderot kentine düşen roketler, hasar yaratmakla birlikte can kaybına yol açmadı.

Roket saldırısının ardından İsrail savaş uçakları Gazze’de bir Filistin roket rampasını bombaladı. Bu olayda da can kaybı olmadı.

Roket ve hava saldırıları 5 gündür süren fiili ateşkesi sona erdirirken Mısır’ın arabuluculuğuyla resmi bir ateşkes, gerçekleşmesi şansını tehlikeye soktu.

XS
SM
MD
LG