Erişilebilirlik

13 Mart Amerikan Basınından Özetler


USA Today, giderek artan petrol fiyatları nedeniyle Bush yönetiminin petrol üreticisi ülkelere, üretim miktarlarını artırmaları için baskı yaptığını belirtiyor:

"Enerji maliyetlerinin artmasından kaynaklanan arayışların bir çözüme ulaşması yıllar alacaktır. Ancak bu arada yönetimin yaptığı tek şey OPEC üyesi ülkelerden üretimlerini artırmalarını istemek oluyor. Bu yaklaşım, bir enerji politikası değil, çaresizliğin ifadesidir."

Boston Globe, Amerika Merkez Kuvvetleri Komutanı Oramiral William Fallon’un istifaya zorlandığını öne sürüyor:

"Fallon’ın ne söylediğine dikkat etmek gerekiyor. Fallon, İran’a karşı sabırlı olunmasını ve diyalog kurulmasını istiyor, Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısının hızla azaltılmasını ve Afganistan ile Pakistan’a daha fazla odaklanılmasını öneriyor. Bu görüşleri nedeniyle Fallon’un kovulması değil takdir edilmesi gerekirdi."

Washington Post, adı bir fuhuş skandalına karıştıktan sonra istifa edeceğini açıklayan New York valisi Eliot Spitzer’ın içine düştüğü durumun sadece kendisi ve ailesi için değil, New York halkı için de bir trajedi olduğunu belirtiyor:

"Spitzer’in kaba ve kinci tavrı, düşmanlarını olduğu gibi dostlarını da kendisinden uzaklaştırmıştı. Bu nedenle siyasi kariyerini ve valilik görevini tehlikeye sokan skandal patlak verdiğinde, Spitzer etrafında kendisine yardım edecek kimseyi bulamadı."

New York Times, Amerika’da yoksulluğun giderek artmasına rağmen Cumhuriyetçi Parti’nin sadece zenginlerin çıkarlarına hizmet eden vergi indirimi politikasında ısrar etmesini eleştiriyor:

"Hazırlanan yeni bir tasarı, önümüzdeki on yıl içinde en zengin Amerikalılara 200 milyar Dolar’lık vergi indirimi öngörüyor. Tasarının kabul edilmesi için Senato’daki Cumhuriyetçiler’in yanı sıra tek bir Demokrat’ın da desteğini alması yeterli olacak. Ancak bu bir oy, “bırakınız yesinler” politikasının zaferi olacaktır."



XS
SM
MD
LG