Erişilebilirlik

Samantha Power İstifa Etti


Demokrat Parti başkan aday adaylarından Illinois Senatörü Barack Obama'nın dış politika danışmanlarından Samantha Power görevinden istifa etti.

İskoçya'da yayınlanan Scotsman gazetesine verdiği bir demeçte Obama'nın rakibi New York Senatörü Hillary Clinton'ı "seçimi kazanmak için herşeyi yapabilecek canavar" diye nitelemesi üzerine tepki toplayan Power, danışmanlık görevini bıraktı.

Obama, Power'ın istifasını kabul etti.

Son 14 aydır Obama'ya danışmanlık yapan Power olaydan üzüntü duyduğunu söyledi ve Senatör Clinton'dan özür diledi.

Power, söyleşinin yapıldığı sırada sözlerini geri almak istemiş ancak Scotsman gazetesi açıklamaları olduğu gibi yayınlamıştı.

Ermeni İddiaları

Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Samantha Power Ermeni soykırımı iddialarını desteklemesiyle de tanınıyor.

Samantha Power, 18 Ekim 2007 tarihinde, Time dergisinde yayınlanan bir makalesinde Amerika'nın Ermeni 'soykırımını' tanıması gerektiğini savunmuştu. "Amerika ve Türkiye: En İyi Politika Dürüstlüktür" başlıklı yazısında, Power, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen ancak Genel Kurulun gündemine alınmayan tasarının gerçekleri yansıttığını öne sürüyor.

Power, 2003 yılında "Cehennemden bir Sorun: Amerika ve Soykırım Çağı" başlıklı kitabıyla Pulitzer Ödülüne layık görülmüştü.

XS
SM
MD
LG