Erişilebilirlik

'Teröristlerle Görüşmüyoruz'


Amerika Dışişleri Bakanlığı, Washington’un terör örgütleriyle görüşmediğini, kimsenin de terör örgütleriyle görüşmesini teşvik etmediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Bürosu Sözcüsü Chase Beamer, terör örgütleriyle müzakere edilmesi konusunda Amerika’nın politikasında bir değişiklik olmadığını belirtti.

Amerika Savunma Bakanı Robert Gates de, düzenlediği basın toplantısı sırasında, Türkiye ziyaretinde görüştüğü yetkililerin hiç birinde, terör örgütü PKK’yla müzakere eğilimi görmediğini söyledi.

Amerikalı Korgeneral Ray Odierno’nun ‘teröristlerle müzakere edilmesi’ yönündeki sözlerine açıklık getirmesi istenen Savunma Bakanı Gates, Odierno’nun açıklamasını görmediğini söyledi.

Gates, terörle mücadelede atılacak askeri adımların yanı sıra, örgüte katılımın olduğu bölgelerde, Kürt halkının bazı kaygılarının da giderilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’deki görüşmelerinde bu konunun değerlendirildiğini söyleyen Gates, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kültürel, ekonomik ve siyasal alanda bazı girişimleri bulunduğunu söyledi.

Gates, amacın, siyasi arenaya katılabilecek PKK’lıların razı edilip örgütten koparılması olduğunu söyledi.

Önceki gün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Korgeneral Ray Odierno “terörist unsurlarla müzakerelere başlanması için örgüte baskı uygulanması gerektiğini” söylemişti.

XS
SM
MD
LG