Erişilebilirlik

Bush McCain'e Destek Verdi


Amerika’da Cumhuriyetçi parti başkan adaylığını kazanan Senatör John McCain, bugün Başkan Bush tarafından desteklendi.

Bush, Beyaz Saray’da McCain ile düzenlediği basın toplantısında Arizona senatörünün 2004 yılında kendisine yaptığı yardımı unutmadığını ve adına kampanya yapmayı planladığını söyledi

Arizona Senatörü John McCain dün Ohio, Teksas, Vermont ve Rhode Island ön seçimlerini kazanarak adaylığını garantiledi..

Demokrat Parti’de ise Hillary Clinton başkanlık yarışında hala şansı olduğunu kanıtladı. Senatör Clinton, dün Teksas, Ohio ve Rhode Island eyaletlerindeki ön seçimleri rakibi Senatör Barack Obama’dan önde bitirdi.

Barack Obama dün sadece Vermont önseçimini kazandı.

Eski başkan Bill Clinton, eşinin yarışta kalabilmesi için Teksas ve Ohio önseçimlerini kazanması gerektiğini söylemişti.

Obama, son seçim zaferinden dolayı Clinton’ı tebrik etti ancak, delege sayısı bakımından hala rakibinin önünde olduğunu hatırlattı.

Demokrat Parti'de Son Durum

Demokrat Parti tarafında bugüne kadar 41 eyalette önseçim yapıldı. Demokrat Partili başkan adayları arasında New York Senatörü Hillary Clinton ve Illinois Senatörü Barack Obama başa baş gidiyor. Alaska Senatörü Mike Gravel, adaylığını sürdürüyor, ancak herhangi bir önseçimi kazanabilmiş değil.

Adayların şu ana kadar kazandığı önseçimler şöyle:

Illinois Senatörü Barack Obama: Alabama, Alaska, Colorado, Connecticut, Delaware, Georgia, Güney Carolina, Hawaii, Idaho, Illinois, Iowa, Kansas, Kuzey Dakota, Louisiana, Maine, Maryland, Minnesota, Missouri, Nebraska, Utah, Vermont, Virginia, Washington eyaleti, başkent Washington, Wisconsin.

New York Senatörü Hillary Clinton: Arizona, Arkansas, California, Florida, Massachusetts, Michigan, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Nevada, Ohio, Oklahoma, Rhode Island, Tennessee, Texas.

Clinton'un zafere ulaştığı Florida ve Michigan eyaletlerinde yapılan önseçimler sayılmayacak. Bu eyaletler Demokrat Parti’nin önseçim kurallarına uymadığı gerekçesiyle, Ağustos ayında yapılacak Kurultayda Michigan ve Florida eyaletlerinden delege kabul edilmeyecek.

XS
SM
MD
LG