Erişilebilirlik

Müşerref'in Partisi Yenilgiyi Kabul Etti


Pakistan’da Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'i destekleyen parti seçimi kaybettiğini kabul etti.

Müslüman Birliği Partisi’nin sözcüsü, sonucu kabul ettiklerini ve muhalefet görevi yapacaklarını açıkladı.

İlk sonuçlar, eski Başbakanlardan Benazir Butto’nun Pakistan Halk partisinin 342 üyeli parlamentoda en çok sandalyeye sahip olacağını gösteriyor.

Yine başbakanlardan Navaz Şerif’in Müslüman Birliği Partisi ise sandalye sayısı olarak ikinci sırada geliyor.

Butto’nun eşi Asai Ali Zerdari, Pakistan Halk Partisinin, Navaz Şerif’in partisi ile koalisyon hükümeti kurmaya çalışacağını söyledi.

Pakistan basın yayın organları seçim sonuçlarının Müşerref ve siyasi müttefiklerine büyük bir darbe olduğunu bildiriyor. Bir gazete manşetinde “Demokrasi’nin İntikamı” diye yazarken, özel televizyon kanalları da sürekli seçimi kaybeden iktidar milletvekillerinin görüntülerine yer veriyor.

Aralık ayında bir suikasta kurban giden Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto yandaşları seçim zaferini, tüm ülkede sokaklarda dansederek kutladı.

Bununla birlikte Pakistan Halk Partisi yetkilileri, zafer ilan etmeden önce resmi seçim sonuçlarını bekliyor. Yine de resmi olmayan sonuçlar oldukça umutlu.

Pakistan Halk Partisi’nin üst düzey yetkililerinden Senatör Rıza Rabbani, seçimlerde hile yapıldığı yolunda az haber duyduklarını, seçimlerin genellikle güvenilir bir ortamda yapıldığı izlenimine sahip olduğunu belirtti:

Rabbani seçim sonuçlarının halkın görüşünü yansıttığına inandığını kaydederek, “Genel seçimler, General Müşerref’in politikalarına karşı bir referanduma dönüştü,” diye konuştu

Oyların sayımının tümüyle bitip resmen açıklanmasının birkaç gün alacağı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG