Erişilebilirlik

'Kenya'da İktidar Paylaşımı Sağlansın'


Kenya'da seçimlerden sonra başlayan şiddet olaylarının son bulması için Başkan Bush rakip gruplar arasında iktidar paylaşımı anlaşmasının sağlanması çağrısında bulundu. Kenya'daki şiddet olaylarında en az bin kişi hayatını kaybetti.

Afrika ziyaretine başlayan Başkan Bush, bugün Benin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Pazartesi günü Kenya'ya gideceğini söyledi. Rice, şiddet olaylarına son verilmesi gerektiği mesajını verecek.

Bush bugün Benin Devlet Başkanı Thomas Boni Yayi'yle kısa bir görüşme yaptı.

Bush, Yayi'nin yolsuzlukla mücadele ve demokratikleşme konularına önem verdiğini söyledi. Yayi de Bush'un AIDS ve sıtmayla mücadele konusunda yaptığı girişimleri övdü.

Başkan Bush, Benin'deki temaslarının ardından Tanzanya'ya gitti. Başkent Dar-es-Selam'a ulaşan Başkan Bush'u Tanzanya Devlet Başkanı Jakaya Kikvete havaalanında karşıladı. Bush ve Kikvete'nin Amerika'nın Tanzanya'ya 700 milyon dolar yardım yapmasını öngören anlaşmayı imzalamaları bekleniyor.

Bush daha sonra Rwanda, Gana ve Liberya'ya gidecek. Beş ülkeyi kapsayan Afrika ziyareti sırasında ihtilaflara çözüm bulmayı hedeflediğini söyleyen Bush ayrıca Afrika kıtasında eğitim ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi gereğine dikkat çekmek istediğini belirtti.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG