Erişilebilirlik

Rice: 'Rusya'nın Tehdidi Kabul Edilemez'


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelttiği son tehdidin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın NATO’ya üye olması durumunda nükleer füzelerini güney komşusuna yöneltebileceği açıklamasında bulunmuştu. Putin bu tehdidi, Moskova’yı ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’yla yaptığı ortak basın toplantısında dile getirmişti.

Bunun ardından bir Senato komisyonunda konuşan Rice, ülkesinin Rusya’yla ilişkilerini övdü, ancak Putin’in açıklamalarının sert tepki görmesi gerektiğini belirtti. Amerika dışişleri bakanı ayrıca, Rusya’nın eski Sovyet cumhuriyetlerinin NATO’ya üyelik kararını veto etme hakkı olmadığını belirtti.

Putin'in Son Basın Toplantısı

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mayıs ayında görevinden ayrılmadan önce bugün son yıllık basın toplantısını yapacak.

Kremlin, basın toplantısının gündemini açıklamadı.

Anayasaya göre üç kez ardarda Cumhurbaşkanı olamayan Putin, yerine Başbakan Dimitri Medvedev’i aday göstermişti. Medvedev, bir süre sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de favori adayı durumunda.

Rus basın yayın organları, Putin’in görevi bıraktıktan sonra başbakan olacağı ve Rusya siyasetindeki nüfuzunu sürdürmeye devam edeceği tahmininde bulunuyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG