Erişilebilirlik

McCain Süper Salı'yı Önde Bitirdi


Süper Salı olarak bilinen ve 24 eyalette birden yapılan ön seçimlerde en kazançlı çıkan aday Cumhuriyetçi Senatör John McCain oldu.

McCain, Amerika’nın en kalabalık eyaletlerinden California, New York ve Illinois’nin de aralarında bulunduğu 9 eyalette Cumhuriyetçi rakiplerini geride bırakmayı başardı.

McCain’in zafer ilan ettiği diğer eyaletler, Arizona, Connecticut, Delaware, Missouri, New Jersey ve Oklahoma.

McCain’in en yakın rakibi Mitt Romney ise daha küçük olan 7 eyalette ipi önde göğüsledi. Romney’nin ön seçimleri kazandığı eyaletler, bir zamanlar valiliğini yaptığı Massachusetts, Colorado, Minnesota, Montana, Kuzey Dakota, Utah ve Alaska.

Arkansas eyaleti eski valisi Mike Huckabee ise başta memleketi Arkansas olmak üzere Alabama, Georgia, Tennessee ve West Virginia gibi güney eyaletlerini kazandı.

Demokrat Parti cephesinde ise gerek Hillary Clinton, gerekse Barack Obama, önemli kazanımlar elde etmelerine rağmen arayı açamadı.

Clinton, Senato’da temsil ettiği New York ve en kalabalık eyalet olan California başta olmak üzere Arizona, Arkansas, Massachusetts, New Jersey, Oklahoma ve Tennessee’de yarışı önde bitirdi.

Obama ise 13 eyalette ön seçimleri kazandı. Obama, Senato’da temsil ettiği Illinois başta olmak üzere Georgia, Alabama, Colorado, Connecticut, Delaware, Idaho, Kansas, Minnesota, Missouri, Kuzey Dakota, Utah ve Alaska’da zafer ilan etti.



XS
SM
MD
LG