Erişilebilirlik

Ankara'da Laiklik Mitingi


Binlerce gösterici dün Anıtkabir'de toplanarak türban düzenlemesini protesto etti. Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin öncülüğünde yapılan gösteriye 60 sivil toplum kuruluşu katıldı.

“222A-Laik Cumhuriyet İçin Anıtkabir’deyiz” sloganıyla, gösteriye 40 bin kişi katıldı. Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan göstericiler, slogan atarak hükümeti protesto etti. Göstericiler, Atatürk'ün kabrine 'Laik Cumhuriyet İçin...' yazılı çelenk bıraktı.

Anıtkabir'deki gösteriden sonra Meclis'e yürümek isteyen bir grup polis tarafından engellendi.

Dün İstanbul'da bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, türban düzenlemesiyle laikliğin zarar göreceğini savunanları istismarcılıkla suçladı.

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) toplantısı için Suudi Arabistan'a hareket etmeden önce bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu tür tartışmaların, Türkiye'nin yurtdışındaki imajına zarar verdiğini söyledi. Babacan, özgürlükleri genişleterek Türkiye'nin 'birinci sınıf bir demokrasi' olmasını istediklerini kaydetti.

Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. Teklif, dört oya karşı 17 oyla kabul edildi.

XS
SM
MD
LG