Erişilebilirlik

Fred Thompson Adaylıktan Çekildi


Cumhuriyetçi Partili Fred Thompson, Başkan adaylığından çekildi. Eski Tennessee Senatörü Thompson, herhangi bir adayı destekleyeceğini açıklamadı.

Cumhuriyetçi Parti merkezinin desteğini bulan Thompson’ın adaylığı büyük heyecan yaratmıştı. Ancak, Thompson, şu ana kadar yapılan önseçimlerin hiçbirinde başarı gösteremedi. Thompson, geçtiğimiz Cumartesi günü Güney Carolina eyaletinde yapılan önseçimde de üçüncü gelmişti.

Bu arada, Demokrat Parti’nin önde gelen iki adayı kampanyalarına Güney Carolina eyaletinde devam ediyor. Güney Carolinalı Demokratlar Cumartesi günü kendi partilerinin adayları için sandık başına gidecek.

Amerikan başkanlık yarışında Demokrat Parti’nin önde giden iki aday adayı, dün akşam televizyonda yayınlanan tartışma programında kozlarını paylaştı.

Hillary Clinton ve Barack Obama’nın birbirlerine karşı ağır suçlamalarda bulunduğu tartışma, Cumartesi günü ön seçimlere hazırlanan Güney Carolina eyaletinde yapıldı.

Son kamuoyu yoklamalarına göre, Obama Demokrat seçmenlerin yarısından fazlasını siyahların oluşturduğu Güney Carolina’da önde gidiyor.

Senatör Clinton, Senatör Obama’yı Chicago’daki gecekondularda yüksek kira toplayan bir ev sahibinin avukatlığını yapmakla suçladı. Obama ise Clinton’un sendika karşıtı Wal-Mart’ın yönetim kurulunda avukatlık yaptığını söyleyerek karşılık verdi.

Üçüncü aday, eski senatör John Edwards ise yarışın hala üç aday arasında geçtiğini savundu ve Clinton-Obama çekişmesinin kimsenin yararına olmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG