Erişilebilirlik

ABD Irak'taki Asker Sayısını Azaltmada Kararlı


Amerika Savunma Bakanı Robert Gates Irak’ta asker sayısını azaltma planının halen geçerliliğini koruduğunu, ancak daha fazla asker çekmenin, Irak ordusunun hazır olmasına bağlı olduğunu söyledi.

Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen Gates, Irak’ta güvenlik durumunun mevcut halini koruması halinde, beş tugayın Temmuz sonuna kadar geri çekileceğini bildirdi. Bu durumda Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısı 130 bine inecek.

Bağdat’ta bir basın toplantısı düzenleyen Amerikalı Korgeneral Ray Odierno ise, Irak güvenlik kuvvetlerinin büyük gelişme gösterdiğini ve Amerikan kuvvetlerine destek verdiğini söyledi.

Öte yandan Bağdat’ın kuzeyindeki Bakuba’da Şii bir camiyi hedef alan intihar saldırısında en az 9 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Saldırı Aşure Bayramı öncesine denk geliyor.

Bu arada Irak Petrol Bakanlığı’nın Bölgesel Kürt Yönetimi’yle anlaşma imzalayan uluslararası petrol şirketleriyle işbirliğini askıya aldığı bildirildi. Associated Press’in haberine göre, dört uluslararası petrol şirketi, hem Bağdat hükümeti, hem de yerel Kürt yönetimiyle işbirliği içinde bulunuyor.

XS
SM
MD
LG