Erişilebilirlik

Lahor'daki Saldırıyla İlgili Soruşturma Sürüyor


Pakistan’ın Lahor kentinde dün 22 kişinin öldüğü intihar saldırısıyla ilgili açılan soruşturma sürüyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cavit Cheema, intihar bombacısının olay yerinde bulunan başı ve diğer uzuvlarının kimliğini belirlemek için incelendiğini açıkladı.

Saldırgan, Lahor Yüksek Mahkemesi önünde toplanmış polislerin arasına girerek bedenine sardığı bombaları patlatmıştı. Ölenlerin çoğunun polis olduğu saldırıda en az 60 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının sorumluluğunu kimse üstlenmedi ancak Pakistan hükümeti aşiret bölgelerinde faaliyet gösteren el-Kaide bağlantılı islamcı militanları suçluyor.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Amerika’yı Pakistan topraklarında El Kaide ve Taleban’a karşı tekyanlı bir askeri girişimden kaçınmaya çağırdı.

Müşerref, ‘’The Strait Times’’ adlı Singapur gazetesine yaptığı açıklamada, Amerikan kuvvetlerinin Pakistan’ın Afgan sınırındaki dağlık bölgelerine izinsiz girmeleri halinde kesinlikle ‘işgalci’ olarak görüleceklerini belirtti.

Müşerref ayrıca Pakistan’ın yabancı askeri güçlerin bu tür bir girişimde bulunmasını ülke egemenliğinin ihlali olarak algılayacağını ve buna şiddetle direneceğini söyledi.

Geçen hafta New York Times gazetesi, Washington’un El Kaide lideri Usema Bin Ladin ve yardımcısı Eyman el Zevahiri’nin yaşadığı aşiret bölgesine askeri operasyonlar düzenlemeyi düşündüğünü bildirmişti.

Bölge, Taleban tarafından Afganistan’daki koalisyon güçlerine karşı saldırılarda bir üs olarak da kullanılıyor.


XS
SM
MD
LG