Erişilebilirlik

Gül Washington'a Geldi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resmi bir ziyaret için Amerika’da. Gül'ün ziyaretinin hedefi ikili ilişkiler ve stratejik ortaklığın güçlendirilmesi olacak.

Başkan George Bush'un, Ortadoğu ziyaretinden hemen önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek olması da Türkiye'nin bölgeye vereceği mesajlar açısından önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Gül, yarın sabah Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'la kahvaltıda biraraya gelecek. Gül, daha sonra, Beyaz Saray'da Başkan Yardımcısı Dick Cheney'le görüşecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Başkan Bush'la görüşmesinin 40 dakika sürmesi bekleniyor. Basına açıklama yapacak olan iki lider daha sonra öğle yemeği yiyecekler.

Gül, Çarşamba günü Amerika Savunma Bakanı Robert Gates'le görüştükten sonra New York'a hareket edecek. Gül, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'la görüşecek.

Amerika temasları sırasında Türk toplumunun liderleriyle görüşecek olan Gül, bazı düşünce kuruluşunda konuşma yapacak, Yahudi kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Amerikan basınına da demeç verecek.





XS
SM
MD
LG