Erişilebilirlik

Kibaki'ye İstifa Çağrısı


Kenya’da muhalefet lideri Raila Odinga, Devlet Başkanı Mwai Kibaki’nin birlik hükümeti kurmaya teklifini reddetti, Kibaki’nin derhal istifa etmesini istedi.

Muhlafet ile Devlet Başkanı arasında uzlaşma sağlamak için arabuluculuk çabaları da sonuç vermedi. Odinga, devlet başkanlığı koltuğunu yasa dışı olarak işgal ettiğini öne sürdüğü Kibaki’nin teklifiyle ilgilenmediklerini söyledi.

Bu arada, son şiddet olaylarından sonra evlerini terk etmek zorunda kalan 250 bin sivile yardım eli uzanıyor. Seçimlerden sonra ortaya çıkan şiddet olaylarından etkilenenlere BM 670 ton gıda maddesi gönderdi.

DünMombasa’ya ulaşan kargonun Nairobi ve Eldoret kentlerinde halka dağıtılacağı belirtiliyor. Ancak gıda maddesini kentlere taşıyacak kamyonların şoförleri polis koruması sağlanmadıkça yola çıkmayı reddediyor.

Bu arada, Kızıl Haç Örgütü yerlerinden edilen Kenyalılara yardım için 16 milyon Dolara ihtiyaç olduğunu açıkladı. Usulsüzlük yapıldığı iddia edilen 27 Aralık’taki başkanlık seçiminden sonar çıkan şiddet olaylarında en az 350 kişi hayatını kaybetti.

XS
SM
MD
LG