Erişilebilirlik

Scotland Yard Butto Suikastını Soruşturacak


Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, İngiliz ulusal polis örgütü Scotland Yard’dan bir ekibin, muhalefet lideri eski Başbakan Benazir Butto’ya girişilen suikastin soruşturmasını yürüteceğini açıkladı. Müşerref radyo ve televizyonda yaptığı konuşmada, suikast hakkındaki her türlü şüpheyi ortadan kaldıracak bir soruşturma istediğini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, terörle mücadele dairesinden bir ekibin hafta sonunda Pakistan’a gideceğini açıkladı.

Beyaz Saray, Başkan Bush’un kararı desteklediğini ve İngiliz soruşturmacıların en kısa zamanda tarafsız bir rapor sunmasını diledi.

Öte yandan Pakistan hükümeti, Butto suikasti zanlılarının fotoğraflarını yayınladı ve haklarında verilecek bilgi için 164 bin Dolar ödül vaad etti.

Ülkenin en büyük gazetesinde hükümet bildirisiyle birlikte yayınlanan fotoğraflardan biri, saldırıdan sonra olay yerinde bulunan kesik bir başa ait. Diğerinde ise kalabalık arasında duran, biri güneş gözlüklü ve sakalsız, diğeri başına şal sarmış iki kişi görülüyor.
XS
SM
MD
LG