Erişilebilirlik

'Butto Suikastında Hükümetin Parmağı Yok'


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Butto suikastine ordu ve istihbarat örgütlerinin karıştığı suçlamasını reddetti.

Müşeref, bugün İslamabad’da düzenlediği basın toplantısında Butto’nun öldürülmesiyle ilgili sürdürülen soruşturmadan memnun olmadığını da söyledi.

Müşerref, bu konuda saldırıdan hemen sonra olay yerindeki kan ve diğer izlerin silinmesini örnek gösterdi. Ancak Müşerref, bunun hükümetin kanıtları saklama girişiminden değil becerisizlikten kaynaklandığını öne sürdü.

Butto ve partisini sürekli uyardığını vurgulayan Müşerref, eski başbakanın yandaşlarının bindiği aracın üzerine çıkmasına izin vermesinin hata olduğunu söyledi.

Pakistan Halk Partisi yetkilileri eski Başbakan Benazir Butto’ya düzenlenen suikastin İngiliz polisince değil, Birleşmiş Milletler tarafından soruşturulmasını istedi.

Devlet Başkanı Pervez Müşerref, dün İngiliz polis örgütü Scotland Yard’dan bir ekibin, suikasti soruşturacağını açıklamıştı.

Pakistan’daki son gelişmeleri ve bu gelişmelerin Türkiye-Pakistan ilişkilerine olan etkisini Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Engin Soysal değerlendirdi. Büyükelçi Soysal Evrim Bunn’ın sorularını yanıtladı.

Söyleşiye yukarıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG