Erişilebilirlik

Diyarbakır'da Patlama


Diyarbakır’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda ikisi asker en az beş kişi öldü, 70’e yakın kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarına göre, patlama kentin işlek caddelerinde birinde, askeri bir araç yoldan geçerken meydana geldi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üslenen olmadı.

İlk haberlere göre, kentin ana caddelerinden biri üzerinde park edilmiş bir otomobilin, yoldan bir askeri araç geçtiği sırada infilak etmesi, büyük çaplı yangına yolaçtı.

Olayın meydana geldiği yerin, Askeri Hastane ve askeri lojmanların yakınında olduğu bildiriliyor.

Televizyon görüntülerinde patlamadan sonra büyük çaplı bir yangın çıktığı ve çok sayıda aracın yandığı görüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Ankara'daki görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, terörün kanlı yüzünü Diyarbakır'da tekrar gösterdiğini söyledi.

Erdoğan, "Bu tür olaylar bizim kararlılığımızı asla geriletmeyecektir. Aynı kararlılıkla terörle mücadelede gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, bir askeri aracın geçişi sırasında meyana gelen patlamada 4 kişinin öldüğünü, 4'ü ağır 68 kişinin yaralandığını söyledi. Vali Mutlu, patlamanın, bir askeri servis aracının özel bir dershanenin önünden geçtiği sırada yola daha önceden bırakılmış bir aracın içindeki bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldiğini belirtti.

Devrim Çubukçu saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır muhabirimiz Nevzat Bingöl’le konuştu. Haberi dinlemek için yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG