Erişilebilirlik

New York Tanıtım Kampanyası Açtı


Yılda 43 milyon turist ağırlayan New York kenti 2015 yılında yılda 50 milyon turist hedefine ulaşmak amacıyla yoğun bir tanıtım kampanyası yapıyor.

New York’un Manhattan’a yoğunlaşan yeni reklam kampanyası, yabancı turistleri çekmeye yönelik. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg açıklıyor: “Medya kampanyamız, New York’un turistlere karşı ne kadar misafirperver olduğunu gösteriyor. Turistlerin New York’ta iyi vakit geçirmelerini istiyor ve onlara teşekkür ediyoruz.”

Kentin yıllık turizm geliri 25 milyon

Reklam kampanyasının sloganı, “New Yorklulara Sormanız Yeter”. Ünlülerin de katıldığı kampanyada turistlere New York’u New Yorklulara sormaları tavsiye ediliyor. Turistler, bundan memnun. Bir turist şunları söylüyor: “Dostlukları bizi çok şaşırttı ve memnun etti. Bizi elimizde haritayla görenler “yardıma ihtiyacınız var mı?” ya da “nereye gideceğinizi gösterebilir miyiz?” diye soruyorlar.”

New York turizm acentası, İspanya, İtalya, Portekiz, İngiltere ve İrlanda’da televizyon reklam kampanyası başlattı. Araştırmalar, bu ülkelerden gelen turistlerin New York’ta daha uzun kaldığını ve daha fazla para harcadığını gösteriyor. Yılda 25 milyon dolar getiren turizm sektörü, New York için hayati önem taşıyor çünkü bu sektörde 350 bin kişi çalışıyor. New York City and Company turizm şirketinden Chris Heywood, bundan New Yorkluların kazançlı çıktığını söylüyor: “Halk aslında turizm ekonomisinin ne kadar önemli olduğunun farkında değil. Ancak New York’ta ortalama bir aile, kentin turizm geliri sayesinde yılda 950 dolar daha az vergi veriyor. New York’ta turistler sayesinde vergiler dengeleniyor ve kenti idare etmek kolaylaşıyor.”

Yabancı turistler, kaba oldukları yolundaki söylentilerin aksine, New Yorkluları son derece misafirperver ve kibar buluyor. Bir turist şöyle diyor: “Herkes bize çok iyi davranıyor. New York’ta çok uzun süre yaşar mıyım bilemiyorum ancak burayı turist olarak ziyaret etmek, son derece zevkli.”

Avrupa’dan ABD'ye turist akını

Turistler New Yorkluları seviyor. Peki New York’ta yaşayan 8 milyon kişi, turistler hakkında ne düşünüyor? Bir New Yorklu şunları söylüyor: “Caddelerde karşıdan karşıya geçemiyorsunuz, herkes birbirini itiyor, oradan oraya koşuşturuyor. New York’a daha fazla turist gelmesi, hareket edemeyeceğimiz anlamına geliyor.Doğrusu turist sayısının artmasından hiç memnun değilim.”

Sterlin ve Euro’nun Dolar karşısında değer kazanmasıyla şu anda Avrupa’dan Amerika’ya turist akını yaşanıyor. Daha fazla turist, tabii ki New York ekonomisi için olumlu ancak New York’un ulaşım sistemi, altyapısı ve hatta kültürel faaliyetlerinin belli bir kapasitesi olduğu da bir gerçek.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’e göre, geçen yıl kentin elde ettiği turizm gelirinin yarısından fazlası yabancı turistlerden geldi.

XS
SM
MD
LG