Erişilebilirlik

Büyükanıt: Operasyon Başarılı


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı ve çevresinde PKK hedeflerine düzenlediği hava harekatının, 'son derece başarılı bir operasyon' olduğunu söyledi.

Büyükanıt, kuvvet komutanları ile birlikte harekatı Genelkurmay karargahında 'canlı izlediklerini' belirtirken, mevsim ya da coğrafi koşullara bakılmaksızın PKK'ya dönük operasyonların süreceğini duyurdu.

Orgeneral Büyükanıt, Türk uçaklarının Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Kuzey Irak’a gerçekleştirdiği geniş kapsamlı hava harekatıyla ilgili değerlendirmelerini Kanal D televizyonunda anlattı. TSK'nın Kuzey Irak bölgesini 'avucunun içi' gibi bildiğini, PKK'nın tüm kamplarını ve hareketlerini tıpkı Biri Bizi Gözetliyor (BBG) evindekine benzer şekilde izlediğini söyleyen Büyükanıt, TSK'nın mücadele yeteneğinin arttığını dile getirdi.

Büyükanıt, "Harekatı çıplak gözle izledim. Bütün komutanlar birlikte izledik. Karargahtan evime gelirken huzur içindeydim. TSK ile gurur duyuyorum" dedi.

"Amerika onay verdi"

Amerika'nın harekata hem istihbarat hem de lojistik destek verdiğini anlatan Büyükanıt'ın, "Amerika, Kuzey Irak hava sahasını bize açarak harekata onay vermiştir" sözleri dikkat çekti.

TSK'nın istihbarat açısından hiç sıkıntısı olmadığını kaydeden Büyükanıt, Türk uçaklarının gerçekleştirdiği harekatta hiçbir sivil hedefin, köyün vurulmadığını vurguladı. Büyükanıt, daha önceden saptanmış hedeflerin vurulduğunu, kazanın dahi sözkonusu olmadığını dile getirdi ve harekatta 10 köyün vurulduğu, bir köylünün de öldüğü haberlerini yalanladı.

TSK'nın harekatla Türk halkına ve dünyaya bir mesaj verdiğini kaydeden Büyükanıt, PKK terör örgütü ile mücadelenin süreceğini "Nereye gizlenirlerse gizlensinler, bulunup vurulacaklar" sözleriyle dile getirdi.

XS
SM
MD
LG