Erişilebilirlik

Navaz Şerif: 'Listem Tamamlanmak Üzere'


Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, genel seçimler öncesinde Devlet Başkanı Pervez Müşerref’e ileteceği talepler listesinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Amerika’nın Sesi’ne özel demeç veren Navaz Şerif, 8 Ocak’taki seçimlere katılma koşulları üzerinde, muhalefet partileriyle kurdukları ortak komisyonun hala çalıştığını söyledi.

Şerif’in ve diğer eski Başbakan Benazir Butto’nun partileri, olağanüstü halden sonra askıya alınan anayasanın yeniden tesisini, görevden alınan anayasa mahkemesi üyelerinin de yerlerine iadesini istiyor. Muhalefet komisyonunun görüşmelerini önümüzdeki bir-iki gün içinde tamamlaması bekleniyor.

Bu arada dün başkent İslamabat’ta avukatlar, Devlet Başkanı Müşerref’in 27 yargıcı görevden almasını protesto etti.

Gösteri yapan avukatlar, Müşerref sıkıyönetimi kaldırıp yargıçları görevlerine iade edinceye kadar mahkemeleri boykot edeceklerini açıkladı.

Pakistan’ın diğer kentlerinde de benzer gösteriler düzenlendi. Görevden alınan yargıçlar arasında Anayasa Mahkemesi eski Başkanı İftihar Muhammed Çavduri de bulunuyor.

Emekliye sevkedilen 24 yargıç ve üç anayasa mahkemesi üyesi, 3 Kasım’da ilan edilen olağanüstü hal uygulamasından sonra yeniden bağlılık yemini etmeyi reddetmişti.

Pervez Müşerref, olağanüstü hal uygulamasına başvurma nedenlerinden birinin yargının yönetime müdahalesi olduğunu öne sürmüştü. Müşerref, olağanüstü hal uygulamasına 16 Aralık’ta son verileceğini söylüyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG