Erişilebilirlik

'Can'a Şifa' New York'ta


UNESCO’nun bu yılı Mevlana yılı ilan etmesi nedeniyle düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. New York’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu ile Türk Kadınlar Birliği tarafından ''Can-a Şifa'' adlı bir defile hazırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu’nun Amerika Türk Kadınlar Birliği'nin desteğiyle New York'ta düzenlediği defile, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 800. doğum yıldönümü nedeni ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlandı. Mevlana’nın yaşadığı 13. Yüzyılı inceleyen Olgunlaşma örencileri toplam 40 parçadan oluşan giysi koleksiyonunu Amerikalılara tanıttı. ''Can-a Şifa'' adlı defilede Mevlana döneminin yanı sıra, ''Atatürk Giysi Koleksiyonu'' ''Osmanlı Giysi Koleksiyonu'' ve ''Anadolu'nun Yöresel Giysi Koleksiyonu'' de yer aldı.

Amerika Türk Kadınları Birliği Başkanı Begüm Dinlenc defilenin amacının hem bu yıl son bir kez daha görkemli Mevlana temalı bir etkinlik düzenlemek hem de New York’ta Türk çocukları için hafta sonlarından kuruluna Atatürk okuluna mali destek sağlamak olduğunu belirtti.

Can-a Şifa ismi verilen ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Osmanlı, Yöresel, Mevlana ve Atatürk koleksiyonlarından oluşan defile yabancılardan tarafından da büyük beğeni topladı. New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Amerika’da Türkiye’nin yeni yılda tanıtım kampanyaları sırasında yine Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile çalışmaya devam etmek istediklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG