Erişilebilirlik

Ron Paul


Texas Milletvekili Ron Paul, bu yıl Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmak için yarışıyor. 1988 yılında Libertarian (Özügrlükçü) Parti’nin başkan adayıydı. Libertarian Parti, tam anlamıyla serbest piyasa ekonomisini (Laissez-faire); kişisel özgürlükleri ve dışpolitikada tarafsızlığı destekliyor. Bu ilkelere genel anlamda sadık kalan Ron Paul, kamu harcamalarına büyük ölçüde karşı olduğu için Kongre’deki “Hayırcı” milletvekili olarak tanınıyor.

Texas Milletvekili Ron Paul, Irak Savaşına karşı çıktı; Irak’a ek asker sevk edilmesini de desteklemedi. Ancak Paul, Irak’taki askerlerin Mart 2008 tarihine kadar çekilmesini öngören Temsilciler Meclisi tasarısına da destek vermedi. Ron Paul, Irak’ta askeri başarıya ulaşılamayacağını savunuyor ve savaşa son verilmesinden yana.

Ron Paul, kürtaj haklarına karşı olduğunu söylüyor; ancak bu konunun federal bir düzenlemeyle kararlaştırılmasına karşı. Paul, kürtaj konusunun eyaletlerin karar mekanizmasına bırakılmasını istiyor. Paul, Anayasa Mahkemesinin kürtajı yasal kılan kararının yanlış olduğunu savunuyor. Ron Paul, evliliklerin bir kadın ve bir erkek arasında olması gerektiği görüşünde, ancak eşcinsel evliliklerin yasaklanmasına karşı çıkıyor.

Paul, kaçak işçilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı ve Meksika – Amerika sınırına duvar örülmesini destekliyor.

XS
SM
MD
LG