Erişilebilirlik

Mitt Romney


Eski Massachusetts Valisi Mitt Romney, Cumhuriyetçiler arasında giderek destek toplamaya başladı. Romney görünürde, başkan adaylığına yakışıyor... Kameraların önünde rahat, enerjik ve halkla konuşmaktan büyük keyif alıyor...

Çoğu gözlemci, Romney’nin bu göreve hazırlandığını; karizmatik bir konuşmacı olduğunu düşünüyor. Siyasetin içinde yer alan bir aileden gelen 60 yaşındaki Romney, Harvard mezunu, yatırımcılık yapmış ve 350 milyon dolarlık mal varlığı var...

2003 yılında Cumhuriyetçi partili Romney, Demokratların çoğunlukta olduğu Massachusetts eyaletinde Vali seçildi... 2002’da Salt Lake City’de gerçekleştirilen kış olimpiyatları için yaptığı çalışmalar büyük takdir gördü. Bir rüşvet skandalına sahne olan olimpiyat oyunlarının düzenlenmesinde gösterdiği başarı, popülaritesini arttırdı ve Valilikten, Başkan Aday adaylığına geçmesini sağladı.

Virginia Üniversitesi Politika Merkezi Başkanı Larry Sabato’ya göre, Romney güçlü bir aday.

Sabato şöyle diyor: "Enerjik ve çok çalışıyor. Sanki en çok, o başkan olmak istiyor. Böyle görünmek seçimlerin bu sürecinde son derece önemli.”

Romney, 1947 yılında Detroit kentinde doğdu. Michigan eyaletinin eski valisi George Romney’nin oğlu. Babası da Başkan adayı olmuş ama önseçimleri kazanamamıştı.

Romney, Mormon inanışına göre yetiştirilmiş... Çoğu Amerikalı, Mormonlar hakkında sınırlı bilgiye sahip. Romney, son derece muhafazakar bir aday. Romney, Kürtaj haklarına, eşcinsel evliliklerine karşı; göçmenlik kanunlarının uygulanmasını istiyor ve Amerika'da misafir işçi programı oluşturulmasını istemiyor.

Romney ayrıca, Irak'tan asker çekilmesine karşı çıkıyor ve Başkan Bush'un Irak'a ek asker gönderme planına destek vermişti.

XS
SM
MD
LG