Erişilebilirlik

Kasparov Gözaltına Alındı


Muhalefet lideri ve eski satranç şampiyonu Gary Kasparov Moskova'da göz altına alındı. Muhalefetin düzenlediği bir protesto gösterisine müdahale eden Rus polisi göstericilerle çatıştı.

Moskova'nın merkezinde düzenlenen gösteriye yaklaşık 3000 protestocu katıldı. Gösteri sırasında bir konuşma yapan Kasparov, Putin iktidarını eleştirerek Rusya'nın Sovyet geçmişine dönmekte olduğunu söyledi.

Kasparov Nisan ayında düzenlenen benzer bir gösteride de tutuklanmıştı. Kasparov'un partisinin, Aralık ayında yapılacak Parlamento seçimlerine katılması yasaklanmış bulunuyor.

Aralık ayındaki seçimlerden sonra Mart ayında Rusya'da Devlet Başkanlığı seçimleri yapılacak. Anayasaya göre yeniden Devlet Başkanı seçilemeyecek olan Putin, milltevkili adayı oldu. Kesin bir açıklama yapmamakla birlikte, Putin, seçimlerden sonra Rusya'nın başbakanı olabileceğini ima etti.

İnguş Cumhuriyeti'nde Gazeteciler Dövüldü

Rusya'da, İnguş Cumhuriyeti'nde üç gazetecinin ve bir insan hakları eylemcisinin kaçırılarak bir boş arazide dövüldüğü öğrenildi.

Polise bilgi veren Ren TV muhabirleri ve Oleg Orlav adlı insan hakları eylemcisi, kimliği belirsiz kişilerin otel odalarını bastığını söyledi.

Gazeteciler, İnguş Cumhuriyeti'ndeki insan hakları ihlallerini protesto etmek için toplanan göstericileri izleyecekti. Gösteriye 150 kişi katıldı. Olaylar sırasında üç kişinin tutuklandığı öğrenildi.

XS
SM
MD
LG