Erişilebilirlik

İsrail: 'ABD Bize Baskı Yapıyor'


İsrailli yetkililer, bu ay sonunda yapılması planlanan Orta Doğu barış konferansından önce Filistinlilere taviz vermeleri için Amerika’nın kendilerine baskı yaptığını iddia ediyor.

Yetkililer, Amerika’nın kendilerinden Batı Şeria’daki yerleşim birimi inşaatlarını askıya almasını istediğini bildirdi. İsrailli yetkililer aynı şekilde kendilerinden, konferanstan önce, serbest bırakılması planlanan Filistinli mahkumların sayısını artırmalarının da istendiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert yarınki (Pazartesi) toplantıda bakanlarından, cezaevlerinde bulunan 450 Filistinlinin serbest bırakılmasını onaylamasını isteyecek. Ancak Filistinliler en az 2 bin mahkumun serbest bırakılmasını istiyor.

Olmert yarın ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la biraraya gelecek, kurulması planlanan Filistin devletiyle ilgili olarak aralarındaki anlaşmazlıkları azaltmaya çalışacak.

Washington yakınlarındaki Annapolis kentinde düzenlenecek Orta Doğu Barış konferansının bu ay sonunda toplanması planlanıyor. Filistin tarafı, konferanstan önce devlet kurulmasıyla ilgili daha ayrıntılı bir metin üzerinde uzlaşılmasını istiyor.

XS
SM
MD
LG