Erişilebilirlik

Benazir Butto Ev Hapsinde


Pakistan hükümeti sıkıyönetimi protesto amacıyla büyük bir gösteriye hazırlanan eski Başbakan Benazir Butto’yu ev hapsine koyarken İngiliz Uluslar Topluluğu, sıkıyönetimin on gün içinde kaldırılmasını istedi.

Topluluk, sıkıyönetimi kaldırmadığı takdirde Pakistan’ın üyelikten çıkartılabileceğini bildirdi. Benazir Butto, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i anayasal uygulamaya geri dönmeye ve genelkurmay başkanlığından çekilmeye zorlamak amacıyla düzenlenen, Lahor-İslamabad arasındaki 300 kilometrelik protesto yürüyüşüne öncülük edecekti.

Enformasyon Bakan Yardımcısı Tarık Azim, sıkıyönetimin her türlü gösteriyi yasakladığını ve ayrıca, yasağın Butto’yu terörist saldırılara karşı korumayı amaçladığını da söyledi.

Polis, eski Başbakan Butto’nun Lahor’daki evini kuşatma altında tutuyor.

Butto, sıkıyönetim altında seçim kampanyası yapılamayacağını savunarak kaldırılmasını istiyor.

Pakistan’a sıkıyönetime son verme uyarısı, İngiltere ile eski sömürgelerini kapsayan İngiliz Uluslar Topluluğu dışişleri bakanlarının Londra’da yaptıkları toplantıda verildi.

Müşerref, genel seçimlerin 9 Ocak’a kadar yapılacağını açıklamış, ancak sıkıyönetime ne zaman son vereceğini belirtmemişti.
XS
SM
MD
LG