Erişilebilirlik

Olağanüstü Hal Protesto Edilecek


Pakistan’ın eski Başbakanı Benazir Butto, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in ilan ettiği olağanüstü hal uygulamasını protesto etmek için gösteri düzenleneceğini söyledi. Butto, gösteri yasağına uyulmaması çağrısında bulundu. Protesto gösterisi Cuma günü Rawalpindi’de yapılacak. Yerel yöneticiler, gösteri düzenlenmesine izin verilmeyeceğini söylüyor.

Bu arada Butto’yla bugün muhaliflerle görüşme yapıyor. Görüşmede olağanüstü hal uygulamasına son verilmesi için baskı yöntemleri değerlendiriliyor.

Öte yandan İslamabat’ta gösteriler sürüyor. Bugün, avukatlar mahkeme binalarının önünde polisle çatıştı.

Pakistan’da iktidar partisi lideri Çaudri Şujat Hüseyin, General Pervez Müşerref’in iki-üç hafta içerisinde olağanüstü hal uygulamasına son verebileceğini söyledi. Hüseyin, bir gazeteye verdiği demeçte Müşerref’in olağanüstü hal kararını gönülsüz olarak aldığını kaydetti.

Öte yandan, Amerika, Pakistan’a yaptığı mali yardımları kesip-kesmeme seçeneğini değerlendiriyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, bakanlıklar arası bir heyetin konuyu incelediğini söyledi. Ancak sözcü, Amerika’dan, terörle mücadele politikalarını zayıflatacak bir karar almasını beklememek gerektiğine de işaret etti. Washington yönetimi, 2001 yılından bu yana Pakistan’a 10 milyar Dolar’dan fazla yardım sağladı.

XS
SM
MD
LG