Erişilebilirlik

Erdoğan-Bush Görüşmesi Sona Erdi


Cumartesi gecesi geç saatlerde Washington’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün, resmi programına başladı. Erdoğan, öğleden sonra Başkan Bush’la Beyaz Saray’da bir araya geldi. İki liderin görüşmesi az önce sona erdi.

İkili ilişkilerde öne çıkan konuları değerlendiren Bush ve Erdoğan'ın, PKK terör örgütüyle mücadelede atılacak adımları ele aldığı tahmin ediliyor.

Erdoğan, dün, otelinde, kurmaylarıyla bir durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıdan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Başbakan, kaçırılan sekiz askerin serbest bırakılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, bu sonucun elde edilmesinde, hükümetin çalışmalarının yanı sıra, Irak hükümetiyle Amerikan yönetimine, göstermiş olduğu ortak çaba nedeniyle, teşekkür ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Beyaz Saray görüşmesine olumlu bir beklentiyle yaklaştığını kaydetti: “Ben, toplantı öncesinde pozitif duygular içindeyim. Bu anlayışla bu toplantıya geldik. Öyle zannediyorum ki görüşmeden sonra yapacağımız açıklama sizleri de, kamuoyunu da rahatlatacak nitelikte olacaktır.”

Erdoğan, önümüzdeki saatlerde Amerikan Ulusal Basın Kulübü’nde bir konuşma yapacak. Basın Kulübü’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayacak olan Başbakan, daha sonra, Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS) adlı düşünce kuruluşundaki toplantıya katılacak.

Başbakan Erdoğan’a Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ve bürokratlar eşlik ediyor.

Erdoğan’ın bu akşam Washington’dan ayrılması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG