Erişilebilirlik

Kaçırılan Sekiz Asker Serbest


PKK tarafından iki hafta önceki çatışmalarda kaçırılan 8 Türk askeri serbest bırakıldı.

Askerler, 21 Ekim’de Hakkari’nin Dağlıca köyündeki PKK saldırısında kaçırılmıştı. Aynı saldırıda 12 Türk askeri de hayatını kaybetmişti.

PKK bu sabaha karşı (Pazar) askerleri kuzey Irak’taki yerel Kürt liderlere teslim etti. Askerler daha sonra Erbil’den, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla Diyarbakır’a götürüldü.

Kürt yetkililer, askerlere iyi davranıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın İnternet sitesinde konuyla ilgili bir açıklamaya yer verildi. Açıklamada, “8 personel, 04 Kasım 2007 tarihi itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılmış bulunmaktadır,” denildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Irak hükümetinin, askerlerin serbest bırakılması için gösterdiği çabayı övdü. Sözcü, Türkiye ve Irak’ı PKK’yla mücadele için işbirliği yapmaya çağırdı. Askerler, Washington’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Bush’un yarın (Pazartesi) Beyaz Saray’da yapacağı görüşmeden bir gün önce serbest bırakıldı. Görüşmede Erdoğan’ın, PKK’yla mücadele konusunda Amerikan yönetiminden beklentilerini dile getirmesi bekleniyor.

Bu arada bugün Şırnak’ta çıkan çatışmada iki PKK militanı ve bir korucunun öldüğü bildirildi.

Almanya’da da binlerce Türk ve Kürt gösteri düzenledi. Çok sayıda Türk gösterici, Nürnberg ve Köln’deki gösterilerde PKK saldırılarını kınadı. Birçok Alman kentinde PKK yanlısı gösteriler de düzenlendi.

Almanya İçişleri bakanı Wolfgang Schaeuble, Türkler ve Kürtler arasında şiddet olaylarına hoşgörü gösterilmeyeceği uyarısında bulundu.

XS
SM
MD
LG