Erişilebilirlik

Putin'den İnsan Hakları Önerisi


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin AB’ye Avrupa’da insan hakları ihlallerinin incelenmesi için ortak bir komisyon kurulmasını önerdi.

Putin, Lizbon yakınlarındaki Mafra’da yapılan Avrupa Birliği-Rusya zirvesi sırasında ortaklık anlaşmasının en kısa zamanda imzalanmasını da istedi.

Anlaşmayla ilgili görüşmeler Rusya Birlik üyesi Polonya’dan et ithalatını yasakladığı için Varşova hükümeti tarafından engelleniyor. Putin, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'ne Amerika’nın İran'a karşı uygulamaya başladığı yeni yaptırımları desteklememesi çağrısında da bulundu.

Putin hükümeti basın ve ifade özgürlüğüne getirdiği kısıtlamalar ve Rus ordusunun Çeçenistan’daki insan hakları ihlallerinden ötürü Batı ülkelerinde ağır eleştirilere hedef oluyor.

Putin AGİT'ten Gözlemci Göndermesini İstedi

Rusya Aralık ayında yapılacak parlamento seçimleri için AGİT’ten gözlemci istedi. Yetkililer daveti Devlet Başkanı Putin’in Lizbon zirvesinde yaptığını açıkladılar.

Moskova hükümeti geçen ay Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan gözlemci sayısını 50’yle sınırlandırılmasını istemişti.

Rus yetkililer, AGİKT’in sadece Doğu Avrupa ülkelerindeki seçimlere ilgi duymasını eleştiriyor, gözlemcileri siyaset yapmakla suçluyor. Rusya’da 2003 yılında yapılan son parlamento seçimleri, devlet radyo televizyonları sürekli olarak iktidar partisi adayları lehine yayın yaptığı için, adil bulunmamıştı.

XS
SM
MD
LG