Erişilebilirlik

Özdemir ve Öger: 'PKK Tuzağı'


Türkiye’nin Irak'ın kuzeyine sınırötesi askeri operasyon ihtimali 3 milyon Türkün yaşadığı Almanya’da kamuoyunun ve basının bir numaralı konusu olmaya devam ediyor. Ülkedeki en büyük korku ise, Türk ordusunun Kuzey Irak’a girmesi halinde PKK’nın şiddet eylemlerinin Almanya’ya da yayılması ihtimali. Bu arada Avrupa Parlamentosu’nun Türk kökenli Alman milletvekilleri Türkiye’ye ve AB ülkelerine yönelik açıklamalar yaptılar.

Avrupa Parlamentosu’nun Türk kökenli milletvekilleri Cem Özdemir ve Vural Öger, açıklamalarında PKK’nın terör eylemleriyle Türkiye’yi bir savaşın içine çekmek istediğini, Türkiye’nin bu tuzağa düşmemesi gerektiğini savundular. Avrupa Parlamentosu Sosyaldemokratlar Grubu üyesi Vural Öger AB hükümetlerinin PKK’ya karşı inandırıcılık kazandıracak politikalar izlemesi ve teröre karşı Türkiye’nin yanında yer alması gerektiğini açıkladı. 3 bine yakın PKK’lı teröristin Türkiye’yi tehdit ettiğini söyleyen Öger, AB ülkelerinden hangilerinin PKK’ya lojistik ve mali destek verdiğinin de artık araştırılması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir ise, Ankara hükümetinin haklı olarak sınırlarını korumak ve PKK'nın Kuzey Irak’dan Türkiye’ye karşı saldırılarda bulunmasını engellenmek istediğini, ancak Türkiye’nin duygularıyla değil akılcı hareket etmesi gerektiğini savundu.

Cem Özdemir, Türkiye’nin Avrupalı müttefiklerinin kendi ülkelerindeki gençlerin PKK tarafından silahlı mücadeleye gitmek üzere toplanmaları ve teröristler için para toplanması konusunda girişimde bulunmasını talep etti ve sorunun uluslararası boyutuna dikkatleri çekti.

Bu arada PKK terörü ve Türkiye’nin olası askeri operasyonu ile bağlantılı tepki ve gösteriler Almanya’ya da ulaştı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen gösteriden sonra, bir dizi Türk derneği ve çatı örgütü Almanya’daki Türkleri Cuma günü Hannover kentinde yapılacak gösteriye katılmaya çağırdı. Bu arada bugün başkent Berlin’de PKK yanlısı bir grup Türkiye Büyükelçiği’nin yakınında bir gösteri düzenledi. Yaklaşık 100 kişilik grup, polis tarafından Büyükelçilik binasına yaklaştırılmadı.

XS
SM
MD
LG