Erişilebilirlik

Operasyon İçin Koordinasyon Şart


Irak Hükümet Sözcüsü Ali el Dabbag kendilerinin PKK’ya karşı askeri operasyon seçeneğini dışlamadıklarını söyledi. Dabbag Washington’daki Amerikan Üniversitesi’nde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Hükümet sözcüsü El Dabbagh Irak hükümeti olarak terör örgütü PKK’ya karşı askeri operasyon düzenlenmesine karşı olmadıklarını ancak herhangi bir askeri önlemin de Türkiye Irak ve ABD hükümetleri arasında koordine edilerek kararlaştırılmasından yana olduklarını söyledi.

Dabbagh askeri seçeneğin son çare olması gerektiğini belirtti.

Amerika’daki resmi ziyaretinin ardından Ankara’ya geçecek olan Dabbagh PKK sorununu çözmek için herşeyi yapmaya hazır olduklarını ancak Türkiye’nin tek taraflı bir müdahalesinin bölgede durumu daha da zora sokacağını belirtti.

Türkiye’nin son 20 yıldır Kuzey Irak’a zaman zaman sınır ötesi müdahalede bulunduğunu ancak sorunu çözemediğini ileri süren Dabbagh PKK’nın bulunduğu bölgede Amerikan ya da Türk askerinin sorunu askeri müdahaleyle çözmesinin zor olduğunu belirtti.

Dabbagh PKK’nın Irak’taki operasyonlarını yasakladıklarına ve PKK’yı terörist örgütler listesine koyduklarına dikkat çekerek Irak’ın Türkiye’nin polisi gibi hareket edip dağdaki PKK sorununa tek başına çözüm bulamayacağını söyledi. Dabbagh Türkiye’nin Amerika ve Irak hükümetleriyle ortak hareket etmesi gerektiğini ve sorunu ‘bilgelikle akıllıca’ ele almaları gerektiğini belirtti.

XS
SM
MD
LG