Erişilebilirlik

Putin: Amerikan'nın Politikalarını Eleştirdi


Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Amerika’nın Irak ve İran politikalarını eleştirdi ve ülkesinin nükleer gücünü arttıracağını açıkladı.

Televizyon ve radyoda yayınlanan bir soru-cevap programına katılan Putin, Amerika’nın Irak’ı zengin petrol yataklarını kontrol etmek için işgal ettiğini önesürdü. Putin, Amerika’yı Irak’tan bir çekilme takvimi belirlemeye de çağırdı.

3 saat süren program sırasında Putin, bir soru üzerine İran’ın nükleer sorununa görüşmeler yoluyla çözüm bulmanın, Washington’un savunduğu tehdit ve yaptırım politikasından daha iyi olduğunu söyledi.

Putin, bugünkü füze denemesinin yapıldığı yerden arayan bir askerin sorusunu yanıtlarken ülke savunmasını güçlendirecek yeni bir nükleer silah teknolojisi geliştirme sözü verdi.

Füze Denemesi

Rusya, kıtalararası füze denemesi yaptığını açıkladı.

Rus yetkililer, Plesetsk tesislerinden fırlatılan füzenin, Doğu’da, Kamçatke Yarımadası’ndaki hedefine ulaştığını bildirdi.

Rusya, ordusunu modernize etmek için 200 milyar dolar ayırmıştı. Bu paranın bir kısmı, füze, bombardıman uçakları ve gemi alımları için ayrılmış durumda.

Savunma Bakanı Sergei Ivanov, Şubat ayında yaptığı açıklamada artan petrol gelirlerinin Rusya’ya ordusunu yenilemesi için önemli bir şans verdiğini söyledi.



XS
SM
MD
LG