Erişilebilirlik

Irak'ta Polonya Askeri Üssüne Saldırı


Irak’ta Polonya birliklerinin bulunduğu iki askeri üsse düzenlenen saldırıda, ikisi çocuk beş sivil öldü. Şii Divaniye kentindeki üslere havan mermileri atıldığını belirten Iraklı yetkililer, ikisi Polonyalı asker 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Çatışmalar sırasında üzerine makineli tüfek ateşi açılan bir Polonya helikopteri, isabet almasına rağmen iniş yapmayı başardı.

Bu arada Irak’taki komutanlardan Albay Richard Simcock Amerikan kuvvetlerinin Anbar ilinde, El Kaide teröristlerini yenilgiye uğrattığını bildirdi. Amerikalı albay Irak ordusu ve askerlerinin kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti. Dışişleri Bakanlığı da bir Amerikan heyetinin Anbar ilinin ekonomisini canlandırmak için incelemeler yaptığını belirtti.

Öte yandan Kerkük’te bir serbest gazeteci vurularak öldürüldü. Pazar günü de Washington Post gazetesinin Iraklı muhabiri Salih Saif Aldin, Bağdat’ta öldürülmüştü.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Irak’ta bu yıl en az 54 basın görevlisinin hayatını kaybettiğini bildiriyor.

Öte yandan Bağdat’ta düşmana yardım etmekle suçlanan bir Amerikalı subayın askeri mahkemede yargılanmasına başlandı. Yarbay William Steele, Saddam Hüseyin’in idamından önce tutulduğu Amerikan askeri cezaevinin yöneticisiydi.
XS
SM
MD
LG