Erişilebilirlik

Musul'daki Saldırıda 4 Polis Öldü


Iraklı yetkililer Musul’da direnişçiler tarafından girişilen saldırılarda 4 polis ile 2 sivilin öldüğünü açıkladı.

Musul’un Hamdaniya kasabasında bombalı bir aracın patlaması sonucu 4 polis ile bir sivili hayatını kaybetti. Nüfusunun çoğunluğu Hıristiyan olan kasabada ilk kez böylesine kanlı bir saldırı düzenlendiği belirtiliyor. Diğer bir saldırı ise kentin merkezindeki Bab el-Bayid bölgesinde meydana geldi. Havan topuyla girişilen bu saldırıda da Iraklı bir gazeteci hayatını kaybetti.

Bu arada koalisyon güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 8 terör zanlısının öldürüldüğü açıklandı. Diyala’daki operasyonda iki Amerikan askeri de hayatını kaybetti.

Irak’taki Amerikan ordusu ölen bir Iraklı sivili terör zanlısı olarak göstermeye çalışan Amerikalı askeri suçlu buldu. Jorge Sandoval adlı asker ölen kişinin bedenine patlayıcı madde sararak intihar bombacısı görüntüsü vermeye çalışmıştı. Ayrıca Mayıs ayında meydana gelen bir başka olayla ilgili olarak da yargılanan asker, hakkındaki adam öldürme suçundan beraat etti ancak kanıtları değiştirme suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası aldı.

Öte yandan Amerikan ordusu Cuma günü Bağdat’ın güneyine bir hava operasyonu düzenlediğini doğruladı. Yetkililer, operasyonun havan topuyla saldırı düzenleyen bir kişiyi hedef aldığını belirtti. Iraklı yetkililer ve görgü tanıkları, Sünnilerin yaşadığı Dora’da bir binaya girişilen hava saldırısında 10 sivilin hayatını kaybettiğini belirtmişti. Amerikan ordusu ise olayda en fazla 2 ya da 3 kişinin öldüğünü savunuyor. Yetkililer askerler binaya girmeden önce cesetlerin çıkarıldığını, bu nedenle de toplam kaç kişinin öldüğünü ve hatta bu kişilerin ölü mü yoksa yaralı mı olduğunun bilinmediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG