Erişilebilirlik

Kabil'de Kanlı Saldırı: En Az 30 Ölü


Afganistan’da orduya ait bir otobüse girişilen bombalı saldırıda çoğu asker en az 30 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kabil’deki saldırının sabah saatlerinde düzenlendiği belirtildi. Bakanlık sözcüsü, askeri üniforma giymiş intihar bombacısının, otobüse bindikten sonra üzerindeki bombaları patlattığını söyledi.

Bombanın patlamasıyla ortadan ikiye ayrılan otobüsteki yolcuların yanı sıra çevrede bulunan sivillerden de ölenler olduğu bildiriliyor. Bombanın etkisiyle çevredeki dükkanlar da büyük hasar gördü.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zemarai Başari, yetkililerin bugüne kadar Kabil’de güvenliğin iyi olduğunu düşündüklerini ancak üniformalı bir intihar bombacısının beklenmedik yeni bir durum olduğunu söyledi. Saldırıdan kimin sorumlu olduğu konusunda açıklama yapmaktan kaçınan yetkili, ‘Bunlar Afganistan’ın, bu ülkede barış, istikrar ve refah isteyenlerin düşmanı’ şeklinde konuştu.

Bu arada Taleban bir açıklama yaparak saldırının sorumluluğunu üslendi.

Kabil’de bombalı saldırıların son yıllarda azaldığı kaydedilse de bu yılın Haziran ayında bir polis otobüsüne girişilen saldırı 35 kişinin ölümüne yol açmıştı. Bu, Taleban rejiminin devrildiği 2001 yılından bu yana Kabil’deki en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçmişti. Afganistan genelinde ise intihar saldırılarında artış gözleniyor. 2005’de toplam 17 intihar saldırısı düzenlenirken, 2007’de bu sayı 100’ü geçti.

XS
SM
MD
LG