Erişilebilirlik

Ahmedinejad: 'İran'ı Yıldıramazsınız'


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yaptırımların, ülkesinin nükleer alanda gelişmesini engelleyemeyeceğini söyledi.

Ahmedinejad, "yaptırımlarla veya psikolojik savaşla İran'ın yıldırılamayacağını" belirtti. İran Cumhurbaşkanı, konuşmasında, Amerika'nın Irak'tan çekilmesini de istedi.

Ahmedinejad, 1980-1988 İran - Irak Savaşının başlamasının yıldönümü dolayısıyla yapılan törenlere katıldı. Askeri geçit töreni sırasında, menzili iki bin kilometre olduğu söylenen bir füze gösterildi.

Öte yandan, İran'ın ruhani lideri Ayatullah Ali Hamaney, İran'a yönelik herhangi bir saldırının "ciddi sonuçlar doğuracağını" söyledi. Hameney, İran'a vur-kaç operasyonu yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Dün, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya'nın temsilcileri tarafından yapılan toplantıda, İran'a yeniden yaptırım uygulanması ve Tahran'la diyaloğun nasıl sürdürülebileceği konusu değerlendirildi.

Bu arada, dün bir araya gelen Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, İran'a yeniden yaptırım uygulanması konusunda görüşbirliğine vardığı açıklandı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG