Erişilebilirlik

'PKK'yla Mücadelede Türkiye'nin Yanındayız'


Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Nicholas Burns, PKK’yla mücadelede Türkiye’nin yanında olduklarını söyledi. Ankara’da temaslar yapan Burns, PKK saldırılarının sona ermesi gerektiği konusunda Türkiye’yle görüş birliği içinde olduklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan’la bugün bir saat görüşen Nicholas Burns, Başkan Bush’un dostluk mesajını iletti. Görüşmeden sonra soruları yanıtlayan Burns, Amerikan yönetiminin Türkiye’nin PKK’yla mücadelesine tam destek verdiğini söyledi. Burns, bazı PKK teröristlerinin üzerinden Amerikan silahları çıkmasıyla ilgili olarak “PKK’ya silah da destek de vermiyoruz” dedi. PKK’nın bir terör örgütü olduğunu belirten Burns, PKK saldırılarının sona ermesi için Türkiye ve Irak’la birlikte çalışmayı umduklarını söyledi.

Nicholas Burns, Bush yönetiminin Amerikan Kongresi’nde Ermeni iddialarıyla ilgili tasarısının kabul edilmesine karşı çıkacağını belirtti. Amerika Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Burns, İran’la ilgili sorunlarınsa diplomatik ve barışçı yollardan çözülmesinden yana olduklarını kaydetti.
XS
SM
MD
LG