Erişilebilirlik

Navaz Şerif'in Partisi Dava Açacak


Ülkesine dün döndükten sonra sınırdışı edilen eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in partisi, karara karşı Anayasa Mahkemesi’ne baş vuracağını açıkladı. Partinin sözcüsü Şerif’in geri dönmesinin yolunu açan Anayasa Mahkemesi kararını, hükümetin çiğnediğini bildirdi.

İslamabat’ta uçaktan indikten sonra iki saat terminalde tutulan eski Başbakan daha sonra Suudi Arabistan’a geri gönderildi.

Şerif, Pakistan’da yolsuzluk ve kara para aklamayla suçlanıyor.

Navaz Şerif, Pakistan’a dönmeden önce, kendisini karşılamaya hazırlanan 700’den fazla yandaşı gözaltına alınmıştı.

1999’da ordu Komutanı Pervez Müşerref’in düzenlediği kansız darbeyle devrilen eski Başbakan Şerif, Suudi Arabistan’da sürgün yaşıyor.

Anayasa Mahkemesi tarafından Pakistan’a giriş yasağı kaldırılan Navaz Şerif, bu yıl sonunda yapılacak seçimlerde aday olacağını açıklamıştı. Şerif’in dönüşü, Anayasa mahkemesi başkanını görevden uzaklaştıran ve sert protestolara hedef olan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref için ciddi tehlike yaratacaktı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Navaz Şerif’in sınırdışı edilmesinin, Anayasa Mahkemesi kararına ters düştüğünü bildirdi. İnsan Hakları Gözlem Örgütü de Pakistan hükümetini kınadı.
XS
SM
MD
LG