Erişilebilirlik

Gül Güneydoğu Gezisine Çıkıyor


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk resmi yurtiçi gezisini gerçekleştirmek üzere Doğu ve Güneydoğu’ya gidiyor. Gezisine, selefi Ahmet Necdet Sezer gibi Van’dan başlayacak olan Gül; Hakkari, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır’da da temaslarda bulunacak. Hem sivil toplum örgütleri hem de halkla biraraya gelecek olan Gül, bazı askeri birlikleri de ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ilk resmi yurtiçi gezisini Doğu ve Güneydoğu’ya gerçekleştiriyor olması hem Güneydoğu halkına hem de Avrupa’ya ‘özel mesaj’ anlamını da taşıyor. AB’ne üyelik yolunda Türkiye’de ‘halkların eşitliği’ni sağlamak amacıyla yasalaştırılan birçok reform uygulamasında Dışişleri Bakanı olarak imzası bulunan Gül, cumhurbaşkanlığı döneminde de Türk ve Kürt halkının devlet yönetiminin gözünde ‘eşit’ sayıldığını bu geziyle de ilan etmeye çalışacak. Nitekim, TBMM’de temsil edilmek için Kürt kökenli Demokratik Toplum Partisi’ne (DTP) olduğu kadar Gül’ün de Dışişleri Bakanı iken mensubu bulunduğu AKP’ye de oy vermeyi tercih eden Kürt halkı, bölgeye daha çok yardım için Gül’den özel destek bekliyor.

11 Eylül Salı günü ilk olarak Van Valiliği’ni ziyaret edecek Gül, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, 100. Yıl Üniversitesi ve Başkale İlçesi’nde temaslarda bulunacak. Gezisini 14 Eylül’de tamamlayacak Gül; Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır’da da değerlendirmelerde bulunacak. Gül’e, gezisinde kolordu komutanları da eşlik edecek. Ramazan Ayı'nın ilk günü olan 13 Eylül Perşembe günü orucunu Şırnak'ta konuşlu 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda açacak olan Cumhurbaşkanı Gül’ün, mehmetçik ile birlikte iftar yemeği yemesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı görevini 28 Ağustos’ta Gül’e devreden Ahmet Necdet Sezer de, ilk yurtiçi gezisine Van'dan başlamıştı. Sezer, 30 Mayıs 2001'de Van'da başlattığı Doğu ve Güneydoğu gezisini sırasıyla Hakkari, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'da sürdürmüştü.

XS
SM
MD
LG