Erişilebilirlik

Irak'ta Ekonominin Büyümesi Bekleniyor


Üst düzey bir Amerikalı yetkili, Irak’ta asayişin düzelme göstermesiyle birlikte, bu yıl ülke ekonomisinin yüzde 6 büyümesinin beklendiğini açıkladı.

Irak’ın ekonomik kalkınmasından sorumlu Amerikalı koordinatör Charles Ries, elektrik ve petrol sektöründeki yetersizliklerden dolayı, bu ülkenin ekonomisinin beklenenin altında faaliyet gösterdiğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu IMF tarafından geçen ay yayınlanan bir raporda, Irak’ın günlük iki milyon varil olan petrol üretimini artırmaya çabaladığı bildiriliyor.

Bağdat’ta açıklama yapan Amerikalı yetkili, Irak parlamentosunun petrol gelirlerinin paylaşımıyla ilgili yeni yasayı onaylaması durumunda petrol üretiminin de artacağını söyledi. Iraklı Şii, Sünni ve Kürt gruplar, yasa konusunda anlaşmaya varabilmiş değil.

Ancak Charles Ries, yasanın çıkması durumunda, yabancı şirketlerin Irak’ta yeni petrol ve doğal gaz kaynakları aramaya başlayabileceğini bildirdi.

Irak dünyada bilinen en büyük üçüncü petrol rezervine sahip. Ülkede ayrıca büyük miktarda işlenmemiş petrol yatakları olduğu tahmin ediliyor.

XS
SM
MD
LG